About NSTA - National Spasmodic Torticollis Association

NSTA San Diego Conference – June 13, 2015

13 Feb

On June 13, 2015, the NSTA is hosting a one day conference in San Diego, California. Our conference will take place at the Old Town San Diego Marriott Courtyard. The address is 2435 Jefferson Street, San Diego, CA 92110. Parking for conference attendees is $5. There is also free public parking located close to the hotel on Jefferson Street or Conde Street. Many meeting attendees tend to park on those streets.

The NSTA conference will take place just before the 19th International Congress of Parkinson’s Disease and Movement Disorders meeting to be held at the Manchester Grand Hyatt.Our medical Advisor, Dr. Mark LeDoux, Professor of the Department of Neurology Department of Anatomy and Neurobiology and Director of the Movement Disorders Research Laboratories at The University of Tennessee Health Science Center will be there moderating the questions and answers panel. Dr. Cynthia Comella, Professor in the Department of Neurological Sciences at Rush University Medical Center, Chicago, Illinois will be attending as well. Dr. Dirk Dressler, Professor of Neurology of the Movement Disorders Section at Hannover Medical School in Hannover, Germany will be presenting.

Registration for the conference is $20 for NSTA members and $25 for non-members. You can register by clicking on the following link, printing the registration form and mailing it to the NSTA office.

You can also click on the link to register online. Please select whether you are a current member or a non-member when registering. People accompanying current members pay the member price of $20.

» Download Registration Form

Saturday, June 13, 2015 – Conference Schedule

9:30 a.m. Sign-in / Walk-in Registration Booth / Coffee, drinks and snacks

10:00 – 10:10 NSTA Board member
“Welcoming Remarks”

A meeting for people with Spasmodic Torticollis
A meeting for people with Spasmodic Torticollis

1:00 – 2:00 LUNCH BREAK

2:00 – 2:30 Mark S. LeDoux, M.D., Ph.D.
Professor, Department of Neurology
Division of Movement Disorders
University of Tennessee Health Science Center
Classification and History
(30 Minutes)

2:30 – 3:00 Caroline Tanner, M.D, Ph.D.
Parkinson’s Institute and Clinical Center
Epidemiology (30 Minutes)

3:00 – 3:30 Mark S. LeDoux, M.D., Ph.D.
Professor, Department of Neurology
Division of Movement Disorders
University of Tennessee Health Science Center
Genetics (30 Minutes)

3:30 – 3:45 Intermission (15 minutes)

3:45 – 4:15 Cynthia Comella, M.D., FAAN
Professor of Neurology
Rush University Medical Center
Rating Scales (30 Minutes)

4:15 – 4:45 Dirk Dressler, M.D., Ph.D.
Professor of Neurology, Head of Movement Disorders Section
Department of Neurology
Hannover Medical School
Hannover, Germany
Botulinum Toxin Therapy: New Treatment Algorithms (30 Minutes

4:45 – 5:15 Devin Binder, M.D., Ph.D.
Brain and Elective Spine Treatment Center
Deep Brain Simulation (30 Minutes)

5:15 – 6:00 Questions and Answers Panel (45 Minutes)

6:00 END – Attendees can utilize the room for an additional hour.

Registration Categories and Options